lauantai 19. marraskuuta 2011

äijien kanssa reissussa

olen Yhteisössä ystävystynyt kahden itseäni vanhemman, myöskin vasta Yhteisöön muuttaneen miehen kanssa ja kimpassa olemme viime päivinä harrastaneet kotimaan matkailua. torstaina kävimme Savossa toisen äijän pakulla ja haimme tavarani sikakalliista varastohotellista tänne. päivän huilattuamme jatkoimme tänään uuteen kotiseutuumme tutustumista. ajelimme mutkaisia sorateitä pitkin erämaakirkkoon, korpikirjastoon, rumuudessaan tyylipuhtaan suomalaisen kirkonkylän kebap-paikkaan syömään ja lopuksi tutustumaan toiseen yhteisöön. olen nauttinut suuresti mutkattomasta toveruudestamme ja se on tehnyt minulle oikein hyvää.

hanimuuni Yhteisössä alkaa minullakin pikkuhiljaa kääntyä arjen puolelle. huomaan, että itseäni en pääse pakoon täälläkään ja kanssa-asujillani on puolensa ja puolensa. sisäilman laatu askarruttaa edelleen. olemme, äijät ja minä, puolen vuoden koeasumisessa täällä ja siksi olemme halunneet tutustua myös muihin yhteisöihin vertailupohjaa saadaksemme. tähän mennessä omamme on kyllä vetänyt pidemmän korren puutteistaan huolimatta.

se mitä haluamme omassa Yhteisössämme muuttaa, on leikin ja ilon lisääminen. olemisen kulttuuri on sattuneesta ja pakottavastakin syystä muotoutunut täällä liian työkeskeiseksi. ja on hyvä, että asoista/ongelmista keskustellaan, tarvittaessa uuvuksiin asti, mutta luulen että jos enemmän pitäisimme hauskaa ja nauraisimme keskenämme, moni ryppyotsainen ongelmakin ratkeaisi paljon vähemmin pinnistelyin.

mikä minua ihastutti tänään toisessa yhteisössä kylässä käydessämme oli koirat! kolme suurta koiranronttia lojumassa sohvilla ja tervehtimässä lempeästi vieraita. uppouduin niin koirakontakteihin että hädin tuskin huomioin ihmiset. meillä kun ei ole eläimiä yleisessä jakelussa vaan tiukasti kytkettyinä (ja suurinpiirtein pumpuliin käärittyinä) omistajiensa kodeissa.  meilläkin näkyy nykyajan ylihygieenisyys ja ylivarovaisuus niin koira-ihminen- kuin koira-koira-suhteissakin. joku SAATTAA olla allerginen ja jotkut koirat SAATTAVAT olla vihamielisiä toisilleen ja sen takia koiria ei saa olla missään (muuta kuin tiukasti kytkettyinä ja pumpuliin käärittyinä). Niinkuin ei enää lapsetkaan saa tehdä mitään eikä olla missään muuta kuin tiukassa kontrollissa. Huoh.

Ei kommentteja: