lauantai 6. elokuuta 2011

djembeilyä

Aivan huippua että löysin vanhalle suojeluskuntatalolle keskelle kainuulaista jäkäläkangasta, missä djembe soi 48t putkeen! taivasalla nuotiopiirissä ja sateella telttakatoksen alla. soittajina taitavista ammattilaisista ensikertalaisiin, pikkulapsista vanhuksiin. suomalaisia kyllä ihan melkein kaikki eikä afrikkalaisia yhtään. vähintään kaksi soittajaa pitää olla koko ajan mutta yleensä piirissä on kymmenkunta tai enemmän. kun rumpu vapautuu mukaan voi mennä. rytmit vaihtelee ja ne jotka osaa, painaltaa upeita ja nopeita ja monimutkaisia kuvioita ja ne jotka osaa vähemmän, komppaa yksinkertaisemmin. välillä tuloksena on epämääräistä jytinää, välillä svengaa taivaallisesti. rytmi muuttuu parhaimmillaan ilman mitään vinkkejä, kaikki vaan seuraa toisiaan sulavasti. siihen jää koukkuun!  rytmi  löytyy kun vain tarpeeksi kauan tekee ja kuuntelee, ja sitten aina vain helpommin. vaikken siis ole soittanut koskaan ennen enkä ole erityisen rytmitajuinen. eikä haittaa mitään vaikkei löydykään, tärkeintä on yhdessä soittaminen. innokkaimilla oli jo eilen kädet ja käsivarret teipattuna ja kyllä omissakin jäntereissä alkoi tuntua neljän, vajaan tunnin pituisen session jälkeen.

välillä piti käydä kotona lämmittämässä sauna ja sulatella itseään - lämpötila oli siinä kymmenen asteen huitteilla ja välillä satoikin. ilallla oli Havahu:n keikka jossa sai tanssia itsensä hikeen pitkästä aikaa. sitten Tulikukan tulitaiteilua pimeässä illassa .wau. ja djembe jäi soimaan jätkänkynttilöiden valossa koko yöksi kun lähdin puolenyön aikoihin kotiin.

voin hyvin kuvitella että afrikkalaisessa kyläkulttuurissa on hoidettu sairaudet, erimielisyydet, syntymät, kuolemat, ilot ja surut yhdessä rummuttamalla. toimii!

nukuin 5,5 tuntia ja heräsin virkeänä. oli semmoinen olo että jotain minussa  oli avautunut ja puhdistunut. näin kaunista eroottista unta. en ole nähnyt unia juuri koko kesänä ja eroottinen ja seksuaalinen minä on Rakkaan sairauden takia pikkuhiljaa kutistunut, näivettynyt ja kuihtunut melkein kuoliaaksi. Ei siis kuitenkaan ihan.

Lämmitän pirtin uunia. Ei savuta tänä aamuna yhtään, toisin kuin eilen aamulla jolloin pirtti oli sakeana sekä savusta että kirosanoista. Kun saan uunin kondikseen lähden taas rummuttelemaan. Maraton päättyy tänään klo 14.

Ei kommentteja: