tiistai 2. elokuuta 2011

marjakarhu

Aamullinen mustikkaretki lähimetsään tehty. Puoli sankollista mustikoita saaliina. Se on minulle hitaalle poimijalle oikein hyvä.
Puuro ja siemenet ja mustikat syöty. Sitten olis marjojen siivoamista, tiskaamista, nyrkkipyykkiä ja katiskan katsomista. Loppupäivän ohjelmasta en tiedä.
Kyllä mä nautin tästä omaehtoisesta hitaasta elämästä vaikka se välillä ahdistaakin.
Ilma on viilentynyt. Sisälämpötila enää 20 astetta ja melkein palelee helteen jälkeen...

Rakas kieltäytyy edelleen sairaalahoidosta. Terapeutti tuntuu olevan hänen mukaansa samoilla linjoilla. Onhan se sairaalahoito tänäpäivänä sitä mitä on, lyhyitä jaksoja levottomilla osastoilla, mutta silti mietin eikö Rakkaan kärsimisellä ole mitään rajaa. Siihenhän se on tottunut väkivallan ja hyväksikäytön ja kiusaamisen kohteena: että kärsimyksellä EI ole mitään rajaa eikä kukaan auta. Onneksi se sentään nyt suostuu ja kykenee ottamaan apua vastaan terapeutiltaan. Minä en kykene auttamaan, eikä hän myöskään kykene ottamaan minulta mitään vastaan. Se on äärettömän surullista. Tunnen itseni hylätyksi ja kelvottomaksi.

Asumme eri kaupungeissa mikä tekee kaikesta vielä hankalampaa. Minä kaipaisin omaisena kipeästi tukea. Rakkaan terapeutti toimii yksityisenä ammatinharjoittajana eikä hänen toimintatapoihinsa kuulu läheisten tapaaminen. Julkisen puolen psykiatrinen yksikkö jossa itse olen töissä, pitää normikäytöntönä tavata potilaiden omaisia, jos se vain potilaalle sopii.

Eilinen oli ilonpäivä sillä keskimmäiseni Kultakutri sai kohtuuhintaisen asunnon uudelta opiskelupaikkakunnaltaan Keksi-Suomesta. Jee jee jee! Muuttaa tavaransa jo huomenna, koska kaveri muuttaa toisinpäin ja hyödyntävät siten samaa muuttoautoa.
Nyt vain pitäisi löytää asunto nuorimmaiselle Typykälle.

Itsestäni en edelleenkään tiedä minne asetun. Täällä Kainuun lapsuuskodissa ei voi asua talvella eikä täällä ole töitä. Savossa  on virka ja Typykkä, mutta ainoa syy miksi sinne haluaisin palata on Typykkä, joka ehkä alkaa jo pärjätä ilman minuakin.Keski-Suomessa olisi Yhteisö, pari kaveria ja kenties töitäkin. Se lienee todennäköisin suunta.

Ei kommentteja: